Bujinkan Sint-Niklaas

Trainen bij Bujinkan Sint-Niklaas

Zoek je een vorm van zelfverdediging die geschikt is voor alle leeftijden? Ben je geïnteresseerd in martial arts maar wil je meer dan alleen gevechtstechnieken aanleren? Dan is Bujinkan zeker iets voor jou. Kom langs en ontdek via volharding en doorzetting "de weg van de krijger"...

Iedereen is welkom in onze dojo (= de ruimte waarin we trainen). Er wordt dan ook geen onderscheid gemaakt tussen man of vrouw, klein of groot, jong of oud. Deelnemen kan al vanaf 5 jaar (vroeger op aanvraag). Er is geen leeftijdsbeperking, 50-plussers zijn meer dan welkom.

Bekijk zeker onze foto's en video's om een beeld te krijgen van de trainingen, kampen en andere activiteiten.

Algemeen

Bujinkan is een complete martial arts. Daarmee bedoelend dat naast de verschillende gevechtsvormen die aangeleerd worden, er ook aandacht besteed wordt aan culturele, historische en filosofische waarde met betrekking tot deze Japanse krijgskunst. Bujinkan is eerder een levenswijze dan enkel en alleen een hobby of naschoolse activiteit.

Wat?

Elke training worden de basisrollen (ukemi) en basislichaamshoudingen (kamae) herhaald, omdat die zorgen voor een betere lichaamsbeweging (tai jutsu). Een goede tai jutsu heb je nodig om complexere technieken te begrijpen en om correct met wapens te kunnen trainen.

Starten doen we met een gezamenlijke opwarming waarbij gewerkt wordt op ademhaling, lenigheid en conditie. Daarna overlopen we systematisch de oefenvormen (kata) van het ongewapend en gewapend zelfverweer (tai jutsu en buki waza). Dat behoort tot de basisleerstof die alle studenten van Bujinkan Sint-Niklaas moeten kennen.

Aanvullend gaan we verder met zelfverdedigingstechnieken (goshin jutsu) en basisoefenvormen die we omzetten naar realistische gevechtssituaties (shinken gata). Of trainen we verder op één bepaalde stijl uit de negen verschillende scholen die Bujinkan omvat.

Tijdens de kindertraining wordt de basis van Bujinkan al spelenderwijze aangeleerd. Meer informatie daarover vind je bij Ninja Kids en Juniors.

Waar?

Alle trainingen vinden plaats in Sint-Niklaas:

Bujinkan Sint-Niklaas
Driegaaienstraat 206
9100 Sint-Niklaas

Wanneer?

Jongeren en volwassenen hebben de mogelijkheid om 3 keer per week te trainen. De Ninja Kids en Juniors trainen elk afzonderlijk 2 keer per week.

 • Jongeren en volwassenen (vanaf 15 jaar)
  • dinsdag: 19.30-21.30 uur
  • woensdag: 20.00-21.30 uur
  • donderdag: 19.30-21.30 uur
 • Ninja Juniors (10-14 jaar)
  • woensdag: 18.30-20.00 uur
  • zondag: 09.00-10.30 uur
 • Ninja Kids (5-9 jaar)
  • donderdag: 18.30-19.30 uur
  • zondag: 10.45-12.15 uur

De eerste 3 trainingen gelden als proeflessen en zijn dus gratis. Zo kun je eerst uitproberen of Bujinkan iets voor jou is. We willen je wel vragen om op voorhand de lesgever Thomas Pyl te contacteren. Inschrijven kun je bovendien het hele jaar door.

Wat heb je nodig?

We trainen in een zwarte gi (trainingsuniform), een zwart T-shirt, een obi (gordel) en tabi's (slofjes). Die kledij is verplicht voor alle leden. Ter plaatse kun je ook vrijblijvend een zwart T-shirt of sweater met het logo van onze dojo aankopen of andere materialen zoals een cursus, trainingswapens, etc.

Als je wilt deelnemen aan de gratis proeflessen, kun je sportieve en gemakkelijke kledij aantrekken, zoals een trainingsbroek en een T-shirt. Je kunt kiezen of je op je sokken of met turnschoenen traint. Zwarte zolen of schoenen die strepen nalaten op de mat, zijn niet toegestaan.

Doorzettingsvermogen

Tai jutsu - trainen zonder wapens

Tai jutsu - trainen zonder wapens

Buki waza - trainen met wapens