Bujinkan Sint-Niklaas

Wat is Bujinkan?

De Bujinkan Dojo of "Hal van de Verlichte Krijger" is een internationale Ninjutsu-organisatie die in 1972 opgericht werd door Dr. Masaaki Hatsumi. Het is een non-competitieve krijgskunst die gebaseerd is op traditionele Japanse gevechtsstijlen.

Traditionele wapenkunst

Bujinkan is een Japanse krijgskunst waarin gewerkt wordt met traditionele wapens, zoals het zwaard, de speer en werpprojectielen. Maar ook moderne wapens, zoals het mes en het pistool, komen aan bod. Daarnaast is het ongewapende zelfverweer heel belangrijk, want alleen een goede lichaamstechniek zorgt ervoor dat je correct met wapens kunt trainen.

Non-competitief

Bujinkan is niet competitief. Dat wil zeggen dat er geen wedstrijden bestaan waaraan je kunt deelnemen. Bovendien is het tijdens de trainingen niet de bedoeling dat je zo snel mogelijk een volgende graad behaalt, maar wel dat je op je eigen tempo verder evolueert en steeds meer kennis over martial arts en Bujinkan opdoet.

Scholen en stijlen

Bujinkan is gebaseerd op 9 traditionele scholen met elk hun eigen stijl en ontstaansgeschiedenis.
3 van die scholen zijn traditionele ninja-scholen. De 6 andere zouden afstammen van oude samoerai-scholen.

Masaaki Hatsumi

Masaaki Hatsumi is de huidige grootmeester van Bujinkan en de 9 scholen daarbinnen. Toen hij in 1972 de scholen van zijn leermeester erfde, bundelde hij die tot één internationaal gevechtssysteem: Bujinkan.

Bujinkan