Bujinkan Sint-Niklaas

Alle trainingen worden door Shihan Thomas Pyl gegeven en door Shidoshi Cinthia De Beule geassisteerd. Thomas en Cinthia zijn allebei gediplomeerde instructeurs in de Bujinkan.

Hoofdtrainer – Shihan Thomas Pyl

Thomas begon zijn training in Bujinkan in 2002 en verkreeg in 2010 de 5de dan en het daarbij horende instructeursdiploma van huidig grootmeester Masaaki Hatsumi. In 2010 richtte Thomas als hoofdtrainer en voorzitter de Bujinkan Dojo Sint-Niklaas op. Bijna jaarlijks reist hij naar Japan om te leren van de besten en zijn kennis over Bujinkan te verruimen. In 2012 werd hij dan ook bevorderd tot 6de dan en in 2013 tot 8ste dan. Beide bevorderingen werden toegekend door Sensei Toshiro Nagato. In 2016 werd hij bevorderd tot 10de dan onder goedkeuring van Sensei Yukio Noguchi, Sensei Toshiro Nagato en Shihan Darren Horvath.

Naast hoofdtrainer en voorzitter is hij binnen Bujinkan Sint-Niklaas verantwoordelijk voor de registratie en verzekering van nieuwe leden en de organisatie van kampen en andere activiteiten. Nieuwe leden of ouders van nieuwe leden kunnen zich melden bij Thomas voor een mogelijke deelname aan een van de proeflessen of voor het bestellen van het nodige trainingsmateriaal.

Thomas is ook de vertrouwenspersoon van Bujinkan Sint-Niklaas en je kan dus steeds bij hem terecht voor vertrouwelijke of persoonlijke zaken die discretie vragen.

Thomas Pyl met Soke Masaaki Hatsumi

Thomas en Soke Masaaki Hatsumi

Thomas Pyl met Toshiro Nagato Sensei

Thomas en Toshiro Nagato Sensei

Assistent-trainer – Shidoshi Cinthia De Beule

Cinthia begon haar training in Bujinkan in 2003 en verkreeg in 2014 de 5de dan en het daarbij horende instructeursdiploma van huidig grootmeester Masaaki Hatsumi. Ze is al meerdere malen in Japan geweest om te trainen bij de pioniers van deze krijgskunst en in 2016 werd ze bevorderd tot 7de dan door Shihan Pyl Thomas op verzoek van Sensei Toshiro Nagato. Tenslotte werd ze in 2023 bevorderd tot 8ste dan op verzoek van Shihan Pyl Thomas. Ook is ze in het bezit van een Bachelor Lichamelijke Opvoeding en behaalde ze in 2015 het diploma Initiator Ju-Jitsu aan de Vlaamse Trainersschool (VTS).

Binnen de vereniging Bujinkan Sint-Niklaas is Cinthia aangesteld als secretaris, assistent-trainer en jeugdverantwoordelijke. Indien je je als nieuw lid wil aansluiten of vragen hebt, meld je je steeds eerst bij de hoofdtrainer Thomas Pyl. Cinthia staat in voor de verdere communicatie tussen huidige leden, ouders en trainers.

Cinthia samen met Thomas en Soke Masaaki Hatsumi

Thomas, Soke Masaaki Hatsumi en Cinthia